Ak si tehotná a máš za sebou 30 týždňov a pred sebou zaguľatené bruško, nastal ten pravý čas zvečniť tento tvoj zjav. Nebude to totiž trvať večne a teraz si už nikto nemyslí, že si sa len dobre najedla, ale je každému jasné, že v brušku nosíš malého obyvateľa.

Môže ťa napadnúť tisíc otázok ako sa na fotenie nachystať. Mňa ich napadlo len pár, ale ak mi napíšeš tie svoje, môžem článok dopísať :

PREČO SA FOTIŤ S BRUŠKOM

Tehotné ženy žiaria. Po prvých dvoch trimestroch už by mali byť aj nevoľnosti preč a môžeš dosýta vystavovať svoju žiariacu tvár a rastúce bruško na obdiv. Niekto ho skrýva v oversize svetroch a niekto oblieka len obtiahnuté šaty. Každá sme iná a každá svoje nové dočasné telo vnímame inak. A práve preto, že je len dočasné, chceš mať naň pamiatku nie z mobilu na grilke u susedov v nevábnej pozícii, ale takú, ktorú pyšne vytiahneš aj po 20 rokoch, keď budeš potomkovi ukazovať, ako si vyzerala, keď si ho nosila pod srdcom

Poďme rýchlo na tých 5 tipov, lebo ani tehotenstvo netrvá večne. (Aj keď sa to tak mnohým z nás zdá)

1.ŠTÝL FOTENIA – LIFESTYLE

Predtým, než si vyberieš fotografa, dobre si zváž, aké fotky si predstavuješ. Chceš mať krásne spoločenské šaty, ktorých sukňa veje ešte 2m za tebou? Chceš sa fotiť vo vani v mlieku, v hmle, v dymovnici, ležiaca na zrkadle? Alebo si skôr za prirodzené fotenie?

Fotím lifestyle, to znamená, že sa snažím využívať prirodzené prostredie, ak to počasie umožňuje tak v prírode, ak nie, tak v ateliéri alebo u vás doma. V prírode máme krásne prirodzené svetlo, západ slnka, prípadne východ, ak nemôžeš ráno spávať. Šaty by mali podtrhnúť tvoju ženskosť a vyjadrovať tvoju osobnosť. Ak chodíš celý život v teniskách, nebudeš sa dobre cítiť v 10cm lodičkách a večerných šatách. Nebude ti to prirodzené a na fotke to budeš cítiť. Najkrajšími rekvizitami sú tvoje ruky a ruky budúceho otecka.

2. HÝČKAJ SA

Toto fotenie si musíš užiť. Nie je to fotenie do pasu na okresnom úrade. Je to skvelá zámienka na návštevu kaderníka alebo vizážistky. Trochu výraznejší make up ako zvyčajne je fajn, fotka znesie. Ak sa líčiť nevieš, rada ti poradím niekoho, kto ti s tým pomôže. Ide o to, cítiť sa čo najpríjemnejšie, či už je to s makeupom alebo bez.

Je mi jasné, že kilá navyše žiadnej z nás na nálade nepridajú. Práve preto sa sústreď na pekné šaty, v ktorých sa budeš cítiť dobre a upravené vlasy a zovňajšok dokážu zázraky. Nezabudni na balzam na pery alebo rúž.

3.REKVIZITY

Takmer nikdy nepoužívam rekvizity. Ak máš nejakú špeciálnu požiadavku, môžme sa však o nej porozprávať. Ty, tvoje bruško, tvoje a partnerove ruky sú najkrajším dôkazom toho, že čakáte bábätko.

4. ZLAĎTE SA

Asi najťažšia časť celého fotenia. Aspoň pre mňa by bola. Pre seba vyber oblečenie nie príliš tesné. Uprednostni také, v ktorom sa dobre hýbe a nebude ťa nikde ťahať a zarezávať sa kam nemá. Elastické látky, pod prsiami zúžené šaty alebo aj obtiahnuté tričko a voľná sukňa pod bruškom…možností je dosť. Vyber si tú, ktorá ti sedí najviac. Vyber oblečenie aj partnerovi, prípadne deťom. Namiesto obliekania v štýle “všetci rovnako” zvoľ farby tak, aby sa vzájomne dopĺňali. Veľa inšpirácií nájdeš na Pintereste či Googli. Vyhni sa krikľavým farbám a divokým vzorom.

5. HLAVNE KĽUD

Nepodliehajte panike. O nič nejde. Je mi jasné, že to môže byť náročné, sama sa pred objektívom necítim najkomfortnejšie.

Fotenia so mnou sa preto snažím mať uvoľnenépríjemné, chcem vás rozveseliť, upokojiť a urobiť z nášho stretnutia príjemný zážitok s peknou spomienkou.

A keď ste už také krásne, vyrazte z fotenia rovno niekam na dobré jedlo.

Majte krásnu nedeľu!