Máte stále poruke mobilný telefón alebo foťák, pod nohami sa vám motajú deti, pečiete, upratujete, chystáte pomaly veci na Vianoce a chceli by ste mať aspoň pár spomienok z celého tohoto vianočného šialenstva? Ako si vytvoriť krásne vianočné fotky u seba doma? Čo fotiť, aby ten stres pôsobil esteticky 🙂

Tu je pár tipov ako na to.

1. FOŤTE DETI V IMPROVIZOVANOM DOMÁCOM ATELIÉRI

Keď už máte v obývačke krásne vyzdobený a vysvetielkovaný stromček, je tá pravá chvíľa spraviť si vianočné fotky svojich potomkov s ním. Nepotrebujete ateliér, stačí vám osvetlenie na stromčeku alebo svetelná reťaz.

Dieťa posaďte tak, aby naň dopadalo denné svetlo. Ideálne foťte doobeda okolo desiatej. Medzi okno a dieťa sa postavte s foťákom. Dieťaťu dajte do ruky, niečo, čo ho zaujme, darček, knižka, niečo, čo nebude na fotke pôsobiť rušivo. Dbajte na to, aby okolo nebol neporiadok. Za dieťaťom bude vianočný stromček alebo svetlá. Túto časť nijako nedosvetlujte, vypnite svetlo aj v obývačke aj blesk na telefóne. Zaostrite na svoje dieťa, ťuknutím do displeja, foťte z výšky vášho dieťaťa, nie zhora. Takže si pekne sadnite, ľahnite. Svetielka za ním, sa vám pekne rozostria a spravia parádne guličky

2. ATMOSFÉRA U VÁS DOMA OKOLO STROMČEKA

Keď je už všetko nachystané, spravte pár krokov dozadu, počkajte si na večer, kedy obývačku osvetľuje len svetlo zo stromčeka a spravte si pár fotiek, ako to u vás vyzerá na Vianoce. Deti nech sa postavia tvárou k svetielkam stromčeka, aby ich osvetlil. Vzniknú ti krásne siluety so žiarivými tvárami. Vianočné fotky ako vyšité.

Túto atmosféru si predsa budeš chcieť pripomenúť a pre tvoje deti to bude vzácne pozrieť sa o pár rokov, ako to u vás doma na Vianoce vyzeralo.

3. ODFOĎ SI BOKEH

Toto je niečo pre vlastníkov zrkadlovky. Nasaď si širokouhlý objektív a odfoť si bokeh svetielok. Na vianočné fotky nič inšie nie je treba. Je to krásna fotka do feedu, či storky. Ak si dáš trochu viac práce, vystrihni si šablónu napr. srdiečka, daj si ju na objektív a tvoje svetielka budú mať tvar srdiečok. Paráda, že?