5 APLIKÁCIÍ PRE INSTAGRAM V MOJOM MOBILE

Eeeh, Instagram. Je to ťažké, že? Byť tam, naháňať sa za followermi, vymýšlať zmysluplný obsah.

Reelsy, storky, posty, správy,…

Poviem ti rovno, že bez pomocných appiek je to trápenie. Teda, ak nemáš nič iné na robote ako IG tak možno nie, ale ak si mama s koníčkami a domácnosťou na krku, týchto 5 aplikácií pre Instagram ti zachráni nervy a kopu času. Poď si pozrieť 5 appiek, ktoré potrebuješ k (ľahšiemu) životu na Instagrame

PREVIEW

Appka, ktorá slúži na plánovanie príspevkov. Používam jej neplatenú verziu vyše roka. Jednoducho si prepojíš s ňou svoje konto na instagrame. Potom v nej uvidíš svoje posty, ktoré už sú “zavesené” a nachystáš si dopredu ďalšie. Môžeš k nim pridať popis, hashtagy a rôzne ich presúvať. Nastavíš si čas, kedy chceš, aby sa tvoj príspevok zverejnil. Nezverejní sa sám, ale príde ti upozornenie a ty už len hotový príspevok manuálne postneš.

Skvelé nie? Stačí si vo voľnom čase nachystať viac príspevkov a potom ich už len. Platená verzia ti povie aj niečo o tom, ako sa tvojim príspevkom darí a o tvojich followeroch.

Nachystať si môžeš dopredu aj reels a IGTV. V neplatenej verzii si môžeš manažovať jedno svoje konto. Z analýzy sa dozvieš ako sa darilo tvojim príspevkom. O koľko viac, či menej si mala lajkov, či komentárov a ako sa zmenil tvoj engagement.

Môžeš si vytvoriť zoznamy hashtagov a tieto potom rovno kopírovať do príspevkov, takže nestrácaš čas vymýšľaním a pátraním. Preview ťa upozorní, keď ich máš viac ako 30

https://thepreviewapp.com/

UNFOLD

Appka Unfold vyženie tvoje storky do umeleckej roviny. Kopa templejtov, do ktorých už len vložíš svoje fotky, videá, texty. Meň si písmo, dávaj filtre, upravuj fotky. To všetko ti Unfold umožní. Vytvorenú storku si vieš rovno vložiť do svojho feedu alebo odložiť na neskôr.

A aby toho nebolo málo…svoj feed si vieš plánovať aj v Unfolde. Je len na tebe, ktorú appku si vyberieš.

Sú ešte ďalšie napr. Later, Unum, Planoly, Plann, Mosaico

LIGHTROOM

Ja fotím na zrkadlovku a fotky si upravujem v kompe. Ty to však môžeš robiť inak a povedzme si úprimne, každej fotke pomôže, keď ju trošku vytuníš v nejakom programe alebo na ňu dáš filter. Lightroom má aj appku na telefón. Je jednoduchá a intuitívna. Môžeš si ukladať svoje presety a tie potom používať, aby bol tvoj feed konzistentný a zladený.

CANVA

Canva je niečo pre umelecké duše. Vytvoríš v nej skvelý dizajn pre svoje citáty, za pár minút urobíš koláž, či plagát, newsletter, vianočnú pohľadnicu. Má templejty pre všetky sociálne siete, čo ťa napadnú. Nekonečné množstvo typov písma, farieb, obrázky,… Ak si tvorivá duša, dokážeš tam zabiť hodiny času

https://www.canva.com/

MOJO

Mojo som objavila nedávno. Tiež ju mám len v bezplatnej verzii, ale úplne mi postačuje. Vytvoríš v nej úžasné video storky, také tie, kde sa ti postupne zjavia fotografie alebo sa ti napíše text na displej. Skvelé nie? Ušetrí kopu času, je jednoducha a efektná. Tak poď ju skúsiť.

https://www.mojo-app.com/

MALÝ BONUS NA ZÁVER

Tak ako? Našla si si tú svoju?

Napadlo mi ešte…Nechceš mať aj pekné hightlights odkazy, tie kolečká do ktorých si odložíš svoje obľúbené storky. Nuž tak choď pozrieť ešte appku HIGHLIGHT, v ktorej si úplne jednoducho vytvoríš tie svoje. Ak si priplatíš, tak úplne podľa svojich predstáv. V bezplatnej verzii je možností menej, ale ja som si zatiaľ vystačila 🙂

Tak program na dnešný deň som ti spravila a nabudúce si môžme popísať zas o niečom inom.

Čus.